engineering

Een gaming rugzak met een vleugje nostalgie

Tweedejaars Engineeringstudent Milano werkt hard aan het ontwerp van zijn nieuwste product: een rugzak met spelcomputer. 

“Het idee kreeg ik door de Nickelodeon show ‘Ned’s Survival Guide’ waarin een jongen zo’n rugzak droeg. Nu Retro Gaming weer upcoming is, leek het me tof de rugzak daadwerkelijk te gaan maken.” 

 

Het eerste prototype is al een tijdje klaar. Je kunt er alle games op spelen tussen de Commodore 64 uit 1982 en de Playstation 2 uit 2000. Milano onderzoekt nu welke technieken en materialen het meest ideaal zijn om de rugzak veilig en gebruiksvriendelijk te maken. Ook denkt hij na over de verkoop en productie van de rugzak. Hiervoor heeft hij een oude vriend aan zich weten te binden, wie hij vorig jaar toevallig trof op Crafted Festival.   

Vorig jaar bezocht ik ook Dutch Comic Con. Via de Facebookgroep had ik aangekondigd dat ik mijn rugzak mee zou brengen en dat je me gerust mocht aanspreken om hem uit te proberen. Er bleken veel geïnteresseerden en bezoekers stonden ervoor in de rij! Er werd zelfs een serieus bedrag geboden. Voor mij was dit de bevestiging dat ik de rugzak op de markt moet brengen. 

Milano en zijn ‘compagnon’ hebben concrete businessplannen en meer ideeën voor een rugzak met techniek. Exclusiviteit en kwaliteit staan centraal. Over een aantal jaar hoopt Milano de rugzak daadwerkelijk te kunnen produceren en verkopen. Zo-niet, dan blijft hij zoeken naar ideeën voor andere nieuwe producten. 

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin

Misschien vind je dit ook interessant

fashion

Het vieren van creatief vakmanschap tijdens lustrumeditie Crafted

horeca

Topchefs koken op Crafted

brood-banket

Kayleigh wil met handen in deeg